Alergije

Alergijski rinitis je simptomatski poremećaj nosne sluznice koji se javlja posle kontakta sa alergenima iz okruženja (polen korova, trava i drveća, prašina, grinje, dlake životinja), pri čemu nastaje upalna reakcija sa karakterističnim simptomima: svrab I curenje iz nosa, suzenje očiju, neprestano kijanje, otežano disanje.

KAKO SE ZAŠTITITI I KOJU TERAPIJU PRIMENITI?

Za savet se svakako morate obratiti lekaru, ali u svakom slučaju treba da znate da duža upotreba antialergijskih lekova ili kapi za otpušavanje nosa može dovesti do raličitih neželjenih posledica: oštećenja sluzokože nosa, krvarenja iz nosa, pospanost, stvaranja navike. Zato morate biti oprezni kod njihove primene, što se posebno odnosi na decu I trudnice. U poslednje vreme sve više se savetuje i daje značaj preventivnoj zaštiti od alergija upotrebom prirodne mikronizovane celuloze u prahu koja u nosu stvara prirodni štit – barijeru za alergene, a pritom je bezbedna za upotrebu u dužem periodu.

STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Ukoliko se ove dugotrajne, višegodišnje tegobe izazvane alergijama ne leče, mogu da uzrokuju pojavu astme, upalu sinusa, polipe i konjuktivitis.

nasaleze life medic sprej za nos“Nasaleze Allergy Blocker 800mg” sprej za nos sa prirodnom celulozom u prahu brzo olakšava tegobe obolelima od alergijskog rinitisa iˇpruža im efikasnu i bezbednu zaštitu tokom cele godine. Kada sprej dospe u sluzokožu nosa, stvara se tanak, providan, zaštitni gel-omotač koji za sebe vezuje alergene iz vazduha. Na taj način oni ne dolaze u kontakt sa osetlijvom luzokožom nosa, što sprečava nastanak alergijske reakcije, a ukoliko su simptomi alergije već prisutni, tegobe se brzo ublažavaju.

“ Nasaleze Allergy Blocker 800mg” tretira i uzrok nastanka alergije, ne samo simptome. U njegovom sastavu su prirodni inertni prah celuloze i prah mente.

Ne sadrži kortikosteroide i bezbedan je za upotrebu u dužem vremenskom periodu kod dece starije od 18 meseci i odraslih.

Uz Nasaleze sprej Vam preporučujemo: